Balkanfolk News                                                                        www.balkanfolk.com

Най-големият самодеен ансамбъл подарява коледен спектакъл на Пловдив
22 November 2018

Най-големият самодеен ансамбъл – „Седенчица“, чието създаване и развитие може да си припомните ТУК предоставя нова наслада за сетивата на пловдивчани – специален Коледен концерт. Този празничен подарък ще се осъществи в Комплекс СИ²ЛА на 1-ви декември от 19:00 часа.

Ансамбъл „Седенчица“ е с художествени ръководители Нели Карабахчиева и Иван Иванов, а по време на концерта ще можем да видим техен авторски репертоар, както и танци от репертоарите на Димитър Дойчинов и Емил Генов, които се подготвят специално за случая през последните няколко месеца. В спектакъла ще вземат участие и двата детски състава към Сдружение „Фолклорен свят Седенчица“, битов оркестър и народни певци.

За кратката си история ансамбълът успява да плени сърцата както на пловдивчани, така и на цяла България. Талантът им е признат дори в чужбина, което ги нарежда в челните редици на едни от най-добрите пазители на родния фолклор и традиции.

Билетите са в продажба, като до момента са купени повече от 1000. Въпреки това, места още има, а за повече информация, може да се обърнете на тел. 0877359685

Автор: PlovdivTown.com