English
Български
  Home Contact us Login Register 0 items 28 March 2024
News Music Shop Pictures Calendar Forum Song Lyrics Workshop
Уникални регионални ястия на празника на Благоевград
Уникални регионални ястия на празника на Благоевград


read in: Български
Уникални регионални ястия на празника на Благоевград
18 May 2011 - Площада пред община Благоевград

На 21 Май, 2011 година на площада пред общината на Благоевград, отново ще има „Пъстра Трапеза”. За втора поредна година националния кулинарен фестивал гостува в града.

Тази година празника ще е още по-специален, защото иманно сега ще се представят финалистите от регионалните кулинарни изложби проведени март месец в региона.

Селата Логодаж, Обел-Клисура, Селище, Дренково, Покровник, Изгрев, Еленово, Марулево-Делвино, Бело поле, Мощанец, Рилци бяха сцена на невероятни кулинарни емиции и наслада,  те и техните жители отново ще ни изненадат с вкусни и красиви гозби. Жителите на региона и гостите на града отново ще могат да преоткрият уникални регионални рецепти, да ги опитат и така традициите да останат живи и за напред.

На гости на фестивала ще бъдат учениците от професионалната гимназия в Гоце Делчев, народната певица Поли Паскова, а водещата на фестивала Радостина Йовкова отново ще ви заплени в невероятния си странджански глас.

На празника ще се представят готови ястия, донесени и демонстрирани от жители на населеното място и региона. Всеки участник има право да донесе различни по вид ястия. Всяко от ястията трябва да е придружено с подробно обяснение и калкулация. Име на ястието, продуктите и количества, които са необходими, както и ясни обяснения за начина на приготвянето. Ястията ще бъдат дегустирани и оценявани от жури в което взима участие шеф Пеньо Иванов – организатор на кулинарния фестивал „Пъстра трапеза”, както и представител на община Благоевград. В кулинарната изложба която ще се проведе, всички кулинарни произведения ще бъдат оценявани в шест категории: Най-вкусно ястие, Най-добра презентация (визия), Автентична рецепта, Оригинално представяне на рецепта, Награда за десерт, Награда за Най-добра етно визия на щанд. Ще бъде присъдена и допълнителна награда: Награда на Общината. Носителя на Наградата на Общината ще представя града и региона на Фестивала който ще се проведе в Столицата на Фестивала за 2011 година. Столицата на Фестивала за 2011 година ще е град Велико Търново. Празника ще се проведе през месец Септември.

Рецептите които ще бъдат представени по време на кулинарната изложба ще бъдат подбрани и най-интересните от тях ще бъдат публикувани в специална книжка в която ще пише и името на човека представил рецептата, както и от къде е тази оригинална рецепта.

Календар на кулинарния фестивал за 2011 година -
http://culinaryfestival-bg.com/?page_id=2156

Партньор на кулинарният фестивал за 2011 година е Хотел Езерец – Благоевград. 
Спонсор на Фестивала – фирма Тама ООД
Спонсор на националната изложба „Рецептите на баба” – фирма Коутс България.



back
print
send to friend
Boris Dimitrov

Comments
To post comments you should login first. 0 comments, 0 pages | « »
0 comments, 0 pages | « »


RSS NEWS
Shop

Sleeves for Women's Shirt
Sleeves for Women's Shirt



Top Mp3
Chukurovski buchimish
Graovsko horo
Lassies picking reed
Chetvorno
Povlekana
Dzhanguritsa
Vodeno horo
Povlekana
Rachenitsa
Vlashko horo




                                                                                      Follow us:
©1997-2024, All Rights Reserved, Balkanfolk Ltd.   Newsletter Links Terms of Use Site map