English
Български
  Home Contact us Login Register 0 items 29 March 2024
News Music Shop Pictures Calendar Forum Song Lyrics Workshop
СОФИЯ домакин на Международен детски фолклорен фестивал
СОФИЯ домакин на Международен детски фолклорен фестивал


read in: Български
СОФИЯ домакин на Международен детски фолклорен фестивал
4 April 2012 - София

За първи път тази година София ще стане домакин на Международен детски фолклорен фестивал, който ще се проведе на 27 и 28 април. На фестивала на една сцена ще застанат деца от различни държави на света, които ще представят по свой колоритен и неподправен от емоции начин фолклора на своите страни.

„Международен детски фолклорен фестивал –София” няма конкурсен характер, в него ще участват около 300 деца на възраст от 8 до 14 години от пет държави – Босна и Херцеговина, Сърбия, Турция, Франция и България. Освен тях възможност за изява ще имат и най-малките любители на българските фолклорени ритми и напеви. В деня на откриването /27-и април/ в ранния следобяд на две сцени ще се представят детски градини от няколко столични общини – район „Изгрев” и район „Младост”. По същото време на откритите сцени, в кв. Младост 3 и кв. Изгрев, ще се проведе и пленер за детска рисунка, на гостите от станалия вече традиционен кулинарен фестивал „Пъстра трапеза”, на тема „Танци на народите”.

От българска страна ще участват около 10 колектива, сред които: Детски градини от район „Младост” и район „Изгрев”, школата на народната певица Кремена Станчева при НЧ „Добри Чинтулов”, детски състав „Софиянчета”, ДТА „Сълзица”, група за народни танци към 144 СОУ „Будители”- София, Детско танцово студио „Хорце”, Детска танцова школа „Фолклорика”, Детски танцов състав „Огнените”, Детски танцов състав „Звездица” – гр. Сандански, Детски танцов състав „Кремиковче” и Детско-юношески танцов ансамбъл /ДЮТА/ „Зорница” - София.

В програмата са предвидени концерти в няколко столични квартала на открити / Младост 3, Изгрев и Лозенец/ и закрити сцени / Дружба 1 – Общински културен институт ДК „Искър”/.

За двата фестивални дни 27 и 28 април е предвидена разнообразна програма. Фестивалът има за цел да развива и популяризира детското фолклорно творчество; да спомага за осъществяването на международен обмен (изкуство без граници) на групи от различни етноси, религии и култури; да обогати културните прояви в различните общини на гр. София и региона. Идеята е той да стане ежегоден форум за среща на културното детско фолклорно богатство на народите. За удобството на участниците се погрижиха и от парк-хотел Москва, в който ще бъдат посрещнати част от чуждестранните групи.

Организатор на фестивала е Сдружение „Международен детски фолклорен фестивал - София”, а съорганизатор - ДЮТА „Зорница” – София. В организацията на фестивала участие ще вземат доброволци, родители, приятели и съмишленици. Фестивалът се реализира със съдействието на: Столична Община, СО район „Младост”, СО район „Изгрев”, Общински Културен Институт „Искър”, Министерство на икономиката, енергетиката и туризма, парк-хотел „Москва”, Ес Комуникейшън, Сани-Конс, ДТД – подвижна авто-работилница, Комета III, Балканфолк, „Бовани”.

Медийни партньори: Фолклор БГ, Stand.bg, Edna.bg, Metromedia, Метрополитен ЕАД, радио „Веселина”.

Официален сайт на фестивала - www.festivalsofia.com Сайт на ДЮТА „Зорница” - detsata.zornitsa.com

За контакт: Милена Цанкова Тел: +359 889 927697 e-mail: milena.tzankova@gmail.com  web: www.festivalsofia.com



back
print
send to friend
Ivailo Parvanov

Comments
To post comments you should login first. 0 comments, 0 pages | « »
0 comments, 0 pages | « »


RSS NEWS
Shop

Sleeves for Women's Shirt
Sleeves for Women's Shirt



Top Mp3
Chetvorno
On my way to...
Dzhanguritsa
Megdanskata
Hei, Stanko
Varnensko horo
Buryano, Buryanke 2/4
Stoyne, Stoyne, byalo Stoyne
Ormanli
Raka




                                                                                      Follow us:
©1997-2024, All Rights Reserved, Balkanfolk Ltd.   Newsletter Links Terms of Use Site map