English
Français
Deutsch
Español
Български
  Home Contact us Login Register 0 items 19 June 2018
Catalogue Workshop Download Shop Mobile News Pictures Calendar Forum
ЗА БЪЛГАРСКИЯ ТАНЦ - Дарителска кампания
ЗА БЪЛГАРСКИЯ ТАНЦ - Дарителска кампания


read in: Български
ЗА БЪЛГАРСКИЯ ТАНЦ - Дарителска кампания
9 June 2018 - Фондация Българско танцово изкуство
Share   

Фондация Българско танцово изкуство даде начало на дарителската кампания „За българския танц“. Набраните средства ще влязат във фонда „Годишни дарения“ на фондацията и ще се използват за развитието на сценичното танцово изкуство на основата на българския музикален и танцов фолклор.

Балканфолк като създател на портала за български фолклор balkanfolk.com през 1996 г. е от първите подкрепили тази благородна инициатива на фондацията.

- Може да се включите в кампанията като внесете определена от Вас сума в банковата сметка на фондацията с основание "дарение":
Първа инвестиционна банка
IBAN: BG09 FINV 9150 1091 5010 00
BIC: FINVBGSF
Фондация Българско танцово изкуство


- Може да се включите и като закупите тениска на кампанията на стойност 15 лв. с ДДС на всеки концерт част от Фолклорна танцова панорама или в интернет магазина на Балканфолк

На 6 юни на сцената на Античен театър, Пловдив започна Фолклорна танцова панорама 2018. Танцьорите от фолклорен ансамбъл „Тракия“ откриха първия концерт на инициативата с емблематичния танц на Кирил Дженев „Добруджанска танцова импресия“. За първи път на една сцена заедно с професионалните ансамбли танцуваха и фолклорен танцов ансамбъл "Иглика", фолклорен танцов ансамбъл “Седенчица”, фолклорен танцов ансамбъл ”Слав Бойкин’’.

Програмата включваше 15 танца от всички фолклорни области на България. Най-младите изпълнители, младежите от фолклорен танцов ансамбъл ”Слав Бойкин’’ и ансамбъл "Иглика", въпреки голямото предизвикателство, успяха да овладеят вълнението си и представиха по три танца. Артистичността и синхронът на ансамбъл “Седенчица” ги превърна в любимци на публиката. Изпълненията им на „Пуста младост“ по хореография на Емил Генов и „Шопска сюита“ на Димитър Димитров се отличиха с изключителна професионалност. Стилът и школата на АМТИИ изпъкваха във всички композиции на „Академичен фолклорен ансамбъл“, но най-завладяващо беше изпълнението им на „Игри в шоплука“ на Стефан Йорданов. Фолклорен ансамбъл „Тракия“ зарадва почитателите си с композициите „Първа среща“ и „Сватба“ на Даниела Дженева. На финала всички емоции преляха в песента „Питат ли ме дей зората“, която огласи Античния театър. Танцьорите от всички ансамбли изпълниха сцената, а публиката, изправена на крака, се включи в хоровото изпълнение.

Чрез жребий, дарение за участие получиха: Ансамбъл „Тракия“, Ансамбъл „Иглика“ и Ансамбъл “Седенчица”. Ансамбъл ”Слав Бойкин’’ и „Академичен фолклорен ансамбъл“ при АМТИИ- Пловдив получиха право на участие в годишните дарения на фондация Българско танцово изкуство.

Следващите концертите на Фолклорна танцова панорама 2018 са в София на 16 юни от 14 и 19 часа в Зала 1 на НДК и на 17 юни от 20:30 часа на сцената на Летен театър във Варна. Панорамата продължава с концерт в Бургас през септември, Търговище, Смолян, Видин през октомври и още до края на 2018 г.

Повече информация за концертите част от Фолклорна танцова панорама ще намерите в сайта на фондацията BTI.BG или във Фейсбук.back
print
send to friend
Boris Dimitrov

Comments
To post comments you should login first. 0 comments, 0 pages | « »
0 comments, 0 pages | « »


Add to Google    Add to My Yahoo!
Top Mp3
Djinovsko
Cheers (Ai, nazdrave)
Karai, maicho
Dunavsko horo
Raka
Kulsko horo
Pravo trakijsko horo
Sitnoto
Vlashko horo
Arap


Advertisement

Folk Costumes


Advertisement


©1996-2018, All Rights Reserved, Balkanfolk Ltd.   Newsletter Links Terms of Use
Design and Development by Orange Ideas